Stuur uitnodiging
Ken je iemand wel die een centje bij wil verdienen met iets waar hij goed in is? Stuur en uitnodiging! Soms heeft iemand net een klein zetje nodig...

(Naam)

is goed in:

E-mail

Controleer mail
Hoogst gewaardeerd
Kaart
Zoeken
Advertentie
      Filter:         Wat heb je nodig?
Waarmee zou jij anderen willen helpen?


Plaats een oproep
Klusje in huis? geen tijd voor de tuin? Catering bij een feestje? Computerprobleem? Er is vast wel iemand in de buurt die graag wil helpen


Laat weten wat je kunt
Taarten bakken, boodschappen doen, schoonmaken, administratie, les geven... Echt; er is altijd wel iets dat je kunt doen!


Klus geslaagd? Laat zien!
We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt. Laat zien die mooie taart, dat tuinontwerp of je zelfgetimmerde speeltoestel!
Wat heb je nodig?
Plaats een oproep
Waarmee zou jij anderen willen helpen?
Laat weten wat je kunt
Ook als je zelf geen dienst wil aanbieden:
Klus geslaagd? Laat zien!
Type advertentie *   Laat weten wat je kunt!
  Plaats een klusje
Categorie *

  Pro level. Dit kan ik op professioneel niveau uitvoeren
  Geen professional, maar ik wil mijn buren hier graag mee helpen.

Titel *

Omschrijving *

Indication budget
(optioneel)
  Tussen (min) € an (max) €
  Uurtarief tussen (min) € an (max) €
  Ruilen voor:
Informatie voor ZZP-ers

DienstenDichtbij.nl is een marktplaats voor diensten en kan gratis gebruikt worden door alle zzp-ers, zelfstandigen, freelancers of  ‘amateurs’. (Met amateur bedoel ik iemand die goed is in zijn vak maar dit als bijverdienste of vrijwillig uitvoert. Als je een beter woord hebt hoor ik het graag!)
 
Wij hopen met DienstenDichtbij de drempel om werk te verrichten (en om hulp te zoeken) kleiner te maken. Je kunt een oproep plaatsen als je in het weekend en avond-uren een centje wilt bijverdienen, maar ook als je al zelfstandig ondernemer bent en nog wat tijd over hebt. Het belangrijkste is dat het laagdrempelig blijft, zowel voor de aanbieders van een opdracht als voor degenen die een opdracht willen vervullen.
Om je nog wat verder te helpen zetten we hieronder wat informatie die belangrijk is voor beginnende zzp-ers. Zo proberen we je te helpen om de stap te maken van bijverdienste naar full time job. Maak van je werk je hobby!
 
Met 30.000 leden de grootste belangenorganisatie voor ZZP-ers in Nederland. Voor € 20,- per jaar bieden ze veel praktische ondersteuning zoals modelovereenkomsten, juridisch advies, en een gratis helpdesk.
 
Ook bij deze organisatie 20,- p.j. inschrijfgeld en een heleboel nuttige informatie. Speerpunt van de site is een netwerk van handige zzp-specialisten in je eigen regio voor zaken waar elke zzp-er mee te maken krijgt, zoals juridische hulp, tekstschrijven, boekhouding en incasso.
(info@ikwordzzper.nl)
 
 
Misschien wordt je niet meteen heel warm van deze url, maar bij de belastingdienst is natuurlijk ook veel nuttige informatie te vinden. Ik heb een paar interessante links op een rijtje gezet: 
 
Als je geen ondernemer bent en maar een beperkt aantal uren per week betaald werk verricht heet dit “Resultaat uit overig werk”. Het komt er op neer dat je alle inkomsten moet opgeven. Gemaakte kosten mag je aftrekken en een administratie is niet verplicht! (Zolang je maar kunt bewijzen dat de inkomsten en kosten kloppen en je alles netjes opgeeft.) De belastingdienst verrekent de inkomstenbelasting en zorgpremie. Lees meer
 
Een VAR verklaring is een verklaring dat je een zelfstandig ondernemer bent. Dat betekent in de praktijk dat je niet afhankelijk bent van 1 (relatief grote) klant. Voor de opdrachtgever is dit belangrijk omdat ze dan geen belasting hoeven af te dragen voor jou als werknemer. Om zeker te weten dat de belastingdienst achteraf de werkzaamheden niet als een dienstverband zal beoordelen kan een opdrachtgever een VAR verklaring aan je vragen. Of je nu ondernemer bent of niet.
 Voor ondernemers:
Als je de volgende stap maakt en je wordt ‘een echte’ ondernemer, dan heb je meer mogelijkheden voor aftrek, maar ook meer plichten. Je moet bijvoorbeeld een administratie bijhouden met inkomsten, uitgaven en BTW. Lees de volgende links er maar op na.
 
Een goede administratie
Een overzichtelijke administratie is cruciaal.
Minder administratieve verplichtingen
Moet u in een jaar € 1.345 of minder btw betalen? Dan hoeft u helemaal geen btw meer te betalen. Verwacht u dit ook de komende jaren? U kunt dan ontheffing voor administratieve verplichtingen aanvragen. U hoeft dan ook geen btw-aangifte meer te doen. U leest meer daarover bij Ontheffing administratieve verplichtingen.
 
Kantoor aan huis
Veel zzp'ers werken vanuit huis. Soms zijn de kosten van uw werkruimte of kantoor aan huis aftrekbaar. 
 
 
KvK
Dit is maar een klein overzichtje. Natuurlijk is er meer informatie voorhanden.
De Kamer van Koophandel kan je hier ook bij helpen. bijvoorbeeld bij een voorlichtingsbijeenkomst voor startende ondernemers:http://www.kvk.nl/bijeenkomsten/een-eigen-bedrijf-starten/
 
 
Veel succes op DienstenDichtbij.nl!